Pii on hapen jälkeen maapallon toiseksi yleisin alkuaine. Pii on ihmiselle välttämätöntä. Piin aineenvaihdunnan tehtäviin kuuluu tehostaa kalsiumin sitoutumista luustoon. Pii on luuston sidekudoksen rakenneosa ja se osallistuu glukosamiiniglukaanien muodostukseen. Ihon pintakerroksissa ja verisuonten seinämissä on piitä. Ikääntyessä piin määrä vähenee. Pii on siis tärkeä kynsien, ihon, hiusten ja luuston kunnolle. Se on tärkeä myös nivelten, sidekudosten ja ruston hyvinvoinnille.
Piitä on eniten kasviperäisissä tuotteissa. Vihannekset kuten esimerkiksi kaali, retiisi, parsa, palsternakka, sipuli, maissi, paprika ja salaatti sisältävät korkeita määriä piitä. Myös täysjyväviljatuotteissa on runsaasti piitä.