Terveyden Tukipilarit
Kirjaudu sisään tai tilaa kirjautumatta
Käyttäjätunnus: Salasana:
Liity kanta-asiakkaaksi | Unohditko salasanasi?

Ostoskorisi on tyhjä
  TERVEYSINFO   RADIO-OHJELMA   VERKKOKAUPPA  
  Etusivu Tuotteet terveysaiheittain Terveyden Tukipilarit® -paketit Tilaaminen Asiantuntijat Miksi ostaa meiltä Asiakaspalvelu  
 
 
TERVEYDEN TUKIPILARIT® -PAKETIT
TARJOUKSET
UUTUUDET
Vitamiinit
Mineraalit
Antioksidantit
Rasvahapot
Proteiini- ja aminohappovalmisteet
Kuitu
Maitohappobakteerit
Erikoisvalmisteet
Yrttivalmisteet
Voimaruoat
Luonnonkosmetiikka
Kylmäpuristetut öljyt
Muut
TUOTTEET AAKKOSITTAIN
TUOTEMERKIT
 
 
 

12.05.2021
Foodinin tuotteet saapuneet valikoimaamme
Lue lisää

11.12.2020
Ihana ZAO Beauty Box
Lue lisää

28.11.2019
Olivia Klein Soft & Hydrated -lahjapakkaus
Lue lisää

12.02.2019
Uudet Pulsin proteiinijauheet valikoimassamme
Lue lisää

01.02.2019
Terveyden Tukipilarit -koulutus käynnistyy jälleen Helsingissä
Lue lisää

 
 
 
 
  Takaisin: YRTTIVALMISTEET  
 
       
  Fortesan
Klikkaa kuva suuremmaksi

Ilmainen toimitus yli 60 € ostoksista

Ilmainen kotiinkuljetus yli 120 € ostoksista

 

Fortesan


Fortesan® -Kurkumauute-DL-fenyylialaniinitabletti on erityisesti nivelongelmiin tarkoitettu ravintolisä, joka sisältää kurkumiinin suhteen standardoitua kurkumauutetta ja DL-fenyylialaniinia.

Kurkuma on ominaisuuksiltaan monivaikutteinen antioksidantti, joka estää vapaiden radikaalien haitallista toimintaa elimistössä. Sillä on myös maksaa suojaava ja haiman entsyymien eritystä aktivoiva sekä suolistokaasujen muodostumista vähentävä vaikutus. Fenyylialaniini on ihmiselle välttämätön aminohappo, joka vaikuttaa aivojen välittäjäaineiden kautta. Fortesanin vaikutus alkaa jo 2-3 päivän kuluttua. Kurkumauute valmistetaan mausteenakin käytetyn kurkumakasvin Curcuma longa L. juurakoista. Kurkuma kuuluu inkiväärikasvien (Zingiberaceae) heimoon. Sen vaikuttavia aineita kutsutaan kurkuminoideiksi, joista tärkein on kurkumiini. Se vastaa keskeisesti kurkuman terveysvaikutuksista. Kurkumiinilla on todettu olevan edullinen vaikutus hengitysteiden ongelmissa ja niveljäykkyydessä sekä verisuoniston terveyteen, veren sokeritasapainoon ja mielialaan. Kurkumaa on käytetty jo yli 2000 vuotta sitten intialaisessa Ayurvedassa mm. ihon, hengitysteiden, ruoansulatuskanavan ja maksan häiriöissä. Kurkumiini jopa kohentaa kognitiivista suorituskykyä ikäihmisillä. Kognitiivinen tarkoittaa tiedollista, tietoon perustuvaa. Kognitiivisia toimintoja ovat mm. havaitseminen, ajattelu, kieli, muisti, oppiminen.

Fenyylialaniini on ihmiselle välttämätön aminohappo, joka vaikuttaa aivojen välittäjäaineiden kautta. Sitä on eniten ruoka-aineissa, joissa on paljon proteiinia, mm. lihassa, kalassa, kananmunissa ja maitotuotteissa. Fenyylialaniinista on olemassa kaksi ns. optista isomeeria: vasemmalle kiertävä L-muoto ja oikealle kiertävä D-muoto. Teollisesti valmistettu on DL-muotoa eli siinä on kumpaakin. L-fenyylialaniinista muodostuu tyrosiini-nimistä aminohappoa ja siitä edelleen aivojen välittäjäaineita fenyylietyyliamiinia, L-dopaa, noradrenaliinia ja adrenaliinia. D-muodosta muodostuu fenyylietyyliamiinia. Se on välittäjäaine, joka vaikuttaa mielialaan ja muuntaa kivuntunnetta. Fenyylialaniini alkaa vaikuttaa 2-3 päivän käytön jälkeen, kun elimistön endorfiinitaso on riittävästi kohonnut. Fenyylialaniinia ei suositella henkilöille, joilla on fenyyliketonuria (harvinainen perinnöllinen sairaus) eikä raskauden tai imetyksen aikana eikä kasvuikäisille.

Laktoositon, hiivaton, makeuttamaton, gluteeniton ravintolisä. Ei sisällä eläinperäisiä ainesosia. Valmistettu suomalaisessa lääketehtaassa.

++ Lisätietoja ++

Ainesosat:

Paakkuuntumisenestoainetta E 460 ja E 551, kurkumauutetta (Curcuma longa), DL-fenyylialaniinia, pintakäsittelyainetta E 470b.

Annostusohje:

1 tabletti 2 kertaa päivässä. Ei suositella raskaana oleville, imettäville eikä kasvuikäisille. Sisältää fenyylialaniinin lähteen.

Vrk annostus:

Kurkumauutetta (Curcuma longa) 500 mg, DL-fenyylialaniinia 500 mg.Tuotemerkki: Hankintatukku

    
 
 
 
Design by Studio Obra, Platform by NettiTrade
Lue lisää