Terveyden Tukipilarit
Kirjaudu sisään
Kirjaudu
Liity kanta-asiakkaaksi | Unohditko salasanasi?

Ostoskorisi on tyhjä
Tutustu myös
Terveyden
Tukipilarit
Verkkokauppaan
  TERVEYSINFO   RADIO-OHJELMA   VERKKOKAUPPA  
Etusivu Blogi Terveyden avaimet TT-koulutus Reseptit Muiden kokemuksia Yleisöluennot
 
 

Linkki vinkki

Löysitkö mielenkiintoisen terveysaiheisen uutisen? Lähetä linkki meille niin lisäämme uutisen sivuille!



 

Uutiset »

Kookosöljyä hammastahnaan? - Tutkijat uskovat kookosöljyn voimaan

Tutkijat uskovat, että kookosöljy löytää pian tiensä hammastahnoihin ja suuvesiin, koska sen on havaittu taistelevan hammasmätää, eli kariesta, vastaan, uutisoi The Telegraph.

Tutkijat huomasivat, että kun kookosöljy käsiteltiin ruoansulatusta edistävillä entsyymeillä, siitä tuli voimakas suun bakteereiden tuhoaja. Muiden bakteerien joukossa se hyökkäsi myös Streptococcus mutans -bakteerin kimppuun, jonka tiedetään olevan merkittävä hammasmädän aiheuttaja.

Jatkotutkimuksissa selvitetään, miten kookosöljy toimii bakteerien kanssa molekulaarisella tasolla. Tutkijat haluavat myös selvittää, mitä muita mikrobi- ja hiivakantoja vastaan kookosöljy voisi toimia.

Tutkijoiden mukaan hammasmätä on yleisesti huomiotta jäävä terveysongelma, joka vaikuttaa 60-90 prosenttiin lapsista ja valtaosaan aikuisista teollisuusmaissa.

- Entsyymimuunnellun kookosöljyn lisääminen suuhygieniatuotteisiin olisi kiinnostava vaihtoehto kemiallisille lisäaineille erityisesti siksi, että se toimii suhteellisen pieninä määrinä.

Ja koska vastustuskyky antibiootteja kohtaan on jatkuvasti kasvamassa, on myös tärkeää, että käännämme huomiomme muihin tapoihin taistella mikrobitartuntoja vastaan, tutkijat huomauttavat.

Lähde tohtori.fi

 

23.09.2012



Lukijoiden kommentteja