Terveyden Tukipilarit
Kirjaudu sisään
Kirjaudu
Liity kanta-asiakkaaksi | Unohditko salasanasi?

Ostoskorisi on tyhjä
Tutustu myös
Terveyden
Tukipilarit
Verkkokauppaan
  TERVEYSINFO   RADIO-OHJELMA   VERKKOKAUPPA  
Etusivu Blogi Terveyden avaimet TT-koulutus Reseptit Muiden kokemuksia Yleisöluennot
 
 
ARTIKKELIT
KYSYMYKSET JA PAULAN VASTAUKSET
YLEISIÄ TERVEYSOHJEITA


 

Terveyden avaimet » Kysymykset ja Paulan vastaukset »

Mikä vikana kynsissä?

Kysymys:

Useasta kynnestä kynsinauhat mätii ja sitten kynsi lähtee, ja uusi kynsi on epätasainen. Ennen oli pitkät ja hyvät kynnet. Olen ottanut noin vuoden ajan vehnänalkioöljyä, magnesiumia, sinkkiä, kalkkia, ja vähemmän aikaa piitä ja seleeniä. Kiitos neuvoista.

Kyselee Sylvi

Paulan vastaus:

Parahin Sylvi, suosittelen lämpimästi kääntymään lääkärin puoleen noin äkäisessä kynsiongelmassa. Koska useiden sormien kynsinauhat ovat tulehtuneet ja erittävät märkää, on todennäköistä, että infektion parantamiseen tarvitaan lääkekuuri tai jopa lääkekuureja.

Kynnet kertovat paljon ihmisen terveydentilasta, tosin toisilla on luonnostaan heikommat kynnet. Te kuitenkin kerroitte, että teillä on ollut pitkät ja hyvät kynnet. Kynsiongelmat voivat johtua monista eri asioista. Ravitsemus vaikuttaa luonnollisesti kynsien hyvinvointiin. Tosin myös moniin sairauksiin esimerkiksi psoriaasiin ja muihin autoimmuunisairauksiin (elimistön immuunijärjestelmä hyökkää elimistön omia soluja vastaan) liittyy pitkäaikaisia kynsivallintulehduksia. Krooninen tulehdus kynsivalleissa voi kieliä myös heikentyneestä verenkierrosta käsissä. Jos verenkierto on heikentynyt, on tietenkin selvitettävä miksi näin on. Onko teillä jokin perussairaus esimerkiksi keliakia, kilpirauhasen vajaatoiminta tai sydän- ja verisuonisairaus? Entäpä käytättekö joitain lääkkeitä? Minun tulisi tietää myös millainen on ruokavalionne, jotta osaisin antaa juuri teille sopivia ohjeita.

Kynnet koostuvat kovasta keratiinista, jossa on paljon muun muassa rikkiä. Sormien kynnet kasvavat noin 3 millimetriä kuukaudessa ja tarvitsevat hyvää ja terveellistä ravintoa voidakseen hyvin. Muun muassa sinkki-, C-vitamiini-, biotiini-, pii-, kalsium- ja magnesiumpitoinen ruoka sekä hyvät rasvahapot ja riittävästi valkuaisaineita ovat oleellisen tärkeitä kynsien (kuin myös muun elimistön) hyvinvoinnille ja terveydelle. Näitä ravintoaineita on paljon vihreissä vihanneksissa, siemenissä, pähkinöissä, kylmäpuristetuissa öljyissä, marjoissa, kalassa, pavuissa, linsseissä, maustamattomissa hapanmaitotuotteissa, juustoissa, (luomu) kananmunissa ja vaaleassa lihassa. Tea Tree -öljyä voi paikallishoitona tiputtaa pisaran suoraan (tai laimennettuna) kynsinauhalle. Toivon, että hakeudutte lääkärin vastaanotolle, jotta paraneminen saadaan käyntiin.

19.10.2012Lukijoiden kommentteja


Kommentoi
Sinun täytyy olla rekisteröitynyt käyttäjä kommentoidaksesi, rekisteröidy tästä. Jos olet jo rekisteröitynyt kirjaudu sisään sivun oikeasta ylälaidasta.

Lisää kysymyksiä:
20.02.2013Mahahappo ja hapottomuuden mittaaminen sekä B12-vitamiinin merkitys ja laboratorioanalyysi
20.02.2013Vatsa jatkuvasti kuralla – stressivatsa
19.10.2012Helikobakteeri, hapoton maha ja mahalaukun surkastuneet limakalvot
19.10.2012Flunssakierre, antibiootit, refluksitauti…
19.10.2012Veriryhmäruokavalio – mitä rasvaa paistamiseen – onko kolesteroli rasvaa – mitä pähkinöitä tulisi syödä?
11.07.2012Suoliston ”huono kunto” ja lukemattomat lääkekuurit
11.07.2012Halvin mahdollinen dieetti terveyden ylläpitämiseksi
11.07.2012Omenan siemenet


 
Design by Studio Obra, Platform by NettiSite