Terveyden Tukipilarit
Kirjaudu sisään
Kirjaudu
Liity kanta-asiakkaaksi | Unohditko salasanasi?

Ostoskorisi on tyhjä
  TERVEYSINFO   RADIO-OHJELMA   VERKKOKAUPPA  
Etusivu Blogi Terveyden avaimet TT-koulutus Reseptit Muiden kokemuksia Yleisöluennot
 
 
Lähetä oma reseptisi
Aamiaisreseptejä
Lounaita
Päivällisiä
Levitteitä
Leivonta
Salaatteja

Reseptit » Salaatteja » Täyttävä ja yksinkertainen maalaissalaatti

Reseptit / 01.03.13 maalaissalaatti-kasvis-400x269Maalaissalaattia voisi kuvailla parhaiten sanaparilla terveellistä ja täyttävää. Jokaisella kokilla on oma käsityksensä siitä mitkä salaatin raaka-aineet ovat, tosin yleensä ne määräytyvät jääkaapin sisällön mukaan.

Tämä maalaissalaattiversio yhdistelee lämpimiä ja kylmiä aineksia. Salaatti mielletään liian usein vain kevyeksi kesäruoaksi, mutta lämpimät raaka-aineet tekevät ruoasta täyttävämmän ja tällöin se sopii hyvin myös viileinä vuodenaikoina vaikkapa pääruoaksi.

Tee salaatti mieluiten useista erilaisista salaattilaaduista niin saat makumaailmaltaan vivahteikkaan salaatin.  Huomioi myös salaatin ulkonäkö, mitä kauniimpi ruoka-annos on sen paremmalta se varmasti  maistuu! Käytä mahdollisimman monipuolisia raaka-aineita, esimerkiksi erittäin hyvä proteiininlähde lihan ja kalan vaihtoehtona ovat itse keitetyt kikherneet. Kikherneet ovat myös erittäin täyttäviä, joten niillä lähtee isonkin miehen nälkä. Kokeile myös itse punajuurien keittämistä. Kypsennys tapahtuu miedossa suolavedessä kiehuttamalla noin tunnin verran, maku on todella erilainen kuin säilötyn!

Nippu erilaisia salaattilaatuja
Avokadon puolikas
Keitetty punajuuri
Puolikas kananmuna
1 dl keitettyjä kikherneitä
2 vihreää parsaa

Revi salaatinlehdet  rouheiksi paloiksi, älä leikkaa veitsellä. Sekoita revittyyn salaattiin pieni loraus oliiviöljyä ja valkoista balsamicoa. Sekoita ja aseta lautasen keskelle.

Lisää lautasen reunoille jo aiemmin esivalmisteltuja kasviksia: puolikas avokado, suolavedessä keitetty punajuuri, keitettyjä kikherneitä ja kananmunaa sekä nopeasti vedessä ryöpättyjä parsoja.

Tähän salaattiin sopivat lisukkeeksi täydentämään makuelämystä erittäin hyvin vuohenjuusto, feta tai vaikkapa mozzarella.

01.03.2013

Lukijoiden kommentteja
Sinun täytyy olla rekisteröitynyt käyttäjä kommentoidaksesi, rekisteröidy tästä. Jos olet jo rekisteröitynyt kirjaudu sisään sivun oikeasta ylälaidasta.

 
Design by Studio Obra, Platform by NettiSite