Reseptit » Salaatteja » Täyttävä ja yksinkertainen maalaissalaatti
Maalaissalaattia voisi kuvailla parhaiten sanaparilla
terveellistä ja täyttävää. Jokaisella kokilla on oma käsityksensä siitä mitkä
salaatin raaka-aineet ovat, tosin yleensä ne määräytyvät jääkaapin sisällön
mukaan.
Tämä maalaissalaattiversio yhdistelee lämpimiä ja kylmiä
aineksia. Salaatti mielletään liian usein vain kevyeksi kesäruoaksi, mutta
lämpimät raaka-aineet tekevät ruoasta täyttävämmän ja tällöin se sopii hyvin
myös viileinä vuodenaikoina vaikkapa pääruoaksi.
Tee salaatti mieluiten useista erilaisista salaattilaaduista
niin saat makumaailmaltaan vivahteikkaan salaatin. Huomioi myös salaatin ulkonäkö, mitä
kauniimpi ruoka-annos on sen paremmalta se varmasti maistuu! Käytä mahdollisimman monipuolisia
raaka-aineita, esimerkiksi erittäin hyvä proteiininlähde lihan ja kalan
vaihtoehtona ovat itse keitetyt kikherneet. Kikherneet ovat myös erittäin
täyttäviä, joten niillä lähtee isonkin miehen nälkä. Kokeile myös itse punajuurien
keittämistä. Kypsennys tapahtuu miedossa suolavedessä kiehuttamalla noin tunnin
verran, maku on todella erilainen kuin säilötyn!
Nippu erilaisia salaattilaatuja Avokadon puolikas Keitetty punajuuri Puolikas kananmuna 1 dl keitettyjä kikherneitä 2 vihreää parsaa
Revi salaatinlehdet rouheiksi paloiksi, älä leikkaa veitsellä. Sekoita revittyyn salaattiin
pieni loraus oliiviöljyä ja valkoista balsamicoa. Sekoita ja aseta lautasen
keskelle.
Lisää lautasen reunoille jo aiemmin esivalmisteltuja
kasviksia: puolikas avokado, suolavedessä keitetty punajuuri, keitettyjä
kikherneitä ja kananmunaa sekä nopeasti vedessä ryöpättyjä parsoja.
Tähän salaattiin sopivat lisukkeeksi täydentämään
makuelämystä erittäin hyvin vuohenjuusto, feta tai vaikkapa mozzarella. 01.03.2013
Lukijoiden kommentteja
Sinun täytyy olla rekisteröitynyt käyttäjä kommentoidaksesi, rekisteröidy tästä. Jos olet jo rekisteröitynyt kirjaudu sisään sivun oikeasta ylälaidasta. |