Terveyden Tukipilarit
Kirjaudu sisään
Kirjaudu
Liity kanta-asiakkaaksi | Unohditko salasanasi?

Ostoskorisi on tyhjä
Tutustu myös
Terveyden
Tukipilarit
Verkkokauppaan
  TERVEYSINFO   RADIO-OHJELMA   VERKKOKAUPPA  
Etusivu Blogi Terveyden avaimet TT-koulutus Reseptit Muiden kokemuksia Yleisöluennot
 
 
Lähetä oma reseptisi
Aamiaisreseptejä
Lounaita
Päivällisiä
Levitteitä
Leivonta
Salaatteja

Reseptit » Salaatteja » Saksanpähkinöillä ryyditetty coleslaw

Reseptit / 01.03.13 pahkinainen-coleslaw-400x269Pähkinäinen Coleslaw-salaatti

Yksinkertainen ”amerikanherkku” coleslaw-salaatti on todellinen klassikko ja sopii kaikkiin vuodenaikoihin. Usassa se liitetään erityisesti heinäkuiseen kansallispäivään ja grillijuhliin, mutta meillä Suomessa tämä vitamiinipitoinen juuressalaatti pelastaa nihkeän talvisalaattikauden.

Salaatti koostuu muutamasta perusraaka-aineesta, valkokaalista ja porkkanasta, jotka on perinteisesti maustettu etikalla ryyditetyllä majoneesipohjaisella kastikkeella. Tämä versio salaatista on hieman kevyempi, mutta varmasti yhtä maittava.

Salaatin yksi parhaita puolia on sen muunneltavuus ja mukautuvaisuus: se toimii sellaisenaan tai lähes kaikenlaisten lisukkeiden kanssa. Sen rinnalle sopii niin kala kuin liha tai pähkinät kuten tässä.

Tee tätä salaattia paljon kerrallaan, sillä se säilyy useita päiviä jääkaapissa ja on itse asiassa maittavampaa vasta tekemistä seuraavana päivänä kun kaikki ainesosat ovat imeytyneet toisiinsa. Itse varioin salaattia päivittäin : perussalaatti säilyy jääkaapissa samanlaisena ja sekoitan vain päivittäisen annoksen joukkoon uusia aineksia. Joskus heitän joukkoon kourallisen paahdettuja pähkinöitä ja joskus nautin sen vihersalaatin ohessa. Kesällä olen kokeillut salaattia osana marja-hedelmäsalaattia: toimii hyvin!

SALAATTIPOHJA

Pieni kerä (noin 800 gr) valkokaalia
6 multaporkkanaa

KASTIKE

1 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl valkoista balsamiko etikkaa
1 tl sokeria
1 tl mustaa pippuria

Käytä mieluummin multaporkkanoita, sillä ne ovat mehukkaampia ja makeampia.

Raasta kaali ja porkkanat mahdollisimman ohuella terällä silpuksi ja sekoita keskenään.

Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Maistele kastiketta, sen täytyy tuntua suussa säpäkkänä, sillä kaali ja porkkana loiventavat etikan tujakkuutta.

Lisää kastike vähitellen raasteiden sekaan. Salaatin ei ole tarkoitus uida kastikkeessa, vaan se maustuu ja mehustuu jääkaapissa levätessään. Kastiketta voi lisätä salaattiin tarjoiltaessa.

Lisää murennettuja saksanpähkinöitä salaatin sekaan vasta tarjoiluvaiheessa.

TIESITKÖ?

Kaali sisältää indoleja, ditioltioneja ja isotiosyanaatteja. Tutkimusten mukaan näillä voi olla myrkytyksiä ja syöpää ehkäiseviä vaikutuksia. Ne myös aktivoivat entsyymejä, jotka käynnistävät elimistön myrkkyjenpoistojärjestelmän.

Porkkana sisältää mineraaleja kuten kalsiumia, rautaa , kaliumia ja fosforia. Se puhdistaa verta, auttaa väsymykseen, anemiaan, alentaa veren kolesterolia ja parantaa ihottumia ja ihon laatua. Siinä on beetakaroteenia kymmenen kertaa enemmän kuin paprika. (lähde Vinkkilän luomutuote)

Saksanpähkinä (aivopähkinä) on sukua pekaanipähkinälle. Se sisältää hyviä rasvahappoja 56 g/100g, rasvaa 85 %, proteiineja 9 % sekä B-vitamiinia.

01.03.2013

Lukijoiden kommentteja
Sinun täytyy olla rekisteröitynyt käyttäjä kommentoidaksesi, rekisteröidy tästä. Jos olet jo rekisteröitynyt kirjaudu sisään sivun oikeasta ylälaidasta.

 
Design by Studio Obra, Platform by NettiSite