Terveyden Tukipilarit
Kirjaudu sisään
Kirjaudu
Liity kanta-asiakkaaksi | Unohditko salasanasi?

Ostoskorisi on tyhjä
  TERVEYSINFO   RADIO-OHJELMA   VERKKOKAUPPA  
Etusivu Blogi Terveyden avaimet TT-koulutus Reseptit Muiden kokemuksia Yleisöluennot
 
 
Lähetä oma reseptisi
Aamiaisreseptejä
Lounaita
Päivällisiä
Levitteitä
Leivonta
Salaatteja

Reseptit » Salaatteja » Caesar-salaatti

Reseptit / 01.03.13 Caesar-salaattiCaesar-salaatti on salaattien kuningas. Jos olet joskus maistanut hyvin tehtyä Caesar-salaattia ja etenkin sen oikein tehtyä kastiketta, muistat sen ikuisesti. Joskus testaan leikkimielellä ravintolan osaamista tilaamalla tätä salaattia, valitettavan harva suomalainen ravintola on läpäissyt testini.

Tämän salaatin juju on sen kastike. Muut raaka-aineet ovat todella yksinkertaiset, lähes mitättömät.
Kevyttuotteet ja laihdutusbuumi on tehnyt todella hallaa tälle salaatille, sillä kastikkeen rakenne syntyy parhaiten vain oikeista aineksista. Ja jos mahdollista tee kastikkeen pohja eli majoneesi itse, huomaat varmasti makueron valmistuotteisiin. Kastikkeen tarkoitus ei ole olla vellinä salaattien alla vaan pienikin määrä  aromikasta ja oikein valmistettua kastiketta riittää maustamaan salaatin lehdet sopivasti.

Aloita valmistaminen kastikkeesta, jonka täytyy vetäytyä ainakin puoli tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.

1 valkosipulinkynsi
2 keltuaista
2 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl mustapippuria
3 anjovisfileetä (pieniä)
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl Worcestershirekastiketta
2 rkl Dijonsinappia


Sekoita nämä ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kunnolla sekaisin.

2 dl oliiviöljyä tms.

Sekoittimen käydessä liruta varovasti ja hitaasti seoksen joukkoon öljyä. Lopulta sekoita tasaiseksi massaksi.
Viimeisenä ainesosana raasta joukkoon ½ dl parmesaanijuustoa ja sekoita. Anna makujen tasaantua jääkaapissa puolisen tuntia.

JOS teet kastikkeen valmismajoneesista, tee se sekoittamalla seuraavat ainekset tasaiseksi massaksi:

2 dl majoneesia
2 rkl Dijonsinappia
1 valkosipulinkynsi
3 anjovisfileetä (pieniä)
1 rkl Worcestershirekastiketta
1 dl kermaa

Itse salaatti rakentuu seuraavalla tavalla:

1. Revi rapeaa Romaine tai Cosmopolitan -salaattia isohkoiksi paloiksi. Vaihtele salaattia lisäämällä joukkoon esimerkiksi rucolaa tai jäävuorisalaattia.
2. Lisää maustunutta salaatinkastiketta noin reilu ruokalusikallinen per ruokailija.
3. Sekoita hyvin ja annostele lautaselle.

Perinteisesti salaattiin lisätään koristeeksi pinnalle paahdettuja leivänpalasia ja parmesaanilastuja.
Tässä versiossa salaattiin lisättiin väriksi kirsikkatomaatin puolikkaita, paistettu lohiviipale ja koristeeksi pannulla paahdettua seesamsiemen - merileväseosta, joka korostaa kalanmakua.

01.03.2013

Lukijoiden kommentteja
Sinun täytyy olla rekisteröitynyt käyttäjä kommentoidaksesi, rekisteröidy tästä. Jos olet jo rekisteröitynyt kirjaudu sisään sivun oikeasta ylälaidasta.

 
Design by Studio Obra, Platform by NettiSite