Reseptit » Päivällisiä » Mehukkaita uunitomaatteja A la Jutta
Tämä ohje on kulkeutunut kotiini alun perin Kreikasta, jossa täytetyt tomaatit ovat kansallisruoan asemassa. Tässä ohjeesta on kotimaisempi versio.
Ideana ruoassa on, että miedossa uunilämmössä tomaatit mehustuvat makoisiksi ja imevät täytteeseen aromeja. Tee siis mieluummin kerralla isompi satsi ja syö niitä useampana päivänä, sillä hoppuilemalla tästä ruoasta ei tule hyvää!
Täytetyt tomaatit
4-6 hengelle Jos teet tomaatit pääruoaksi varaa niitä 3 kpl ruokailija! Lisukkeena riittää 2 kpl.
12 kpl isoja, mahdollisimman kypsiä tomaatteja
Täyte:
2 dl riisiä ½ purjo tai 3 kevätsipulia 300 gr jauhelihaa tai 1 dl tummaa soijarouhetta suolaa sokeria mustapippuria minttua oreganoa basilikaa oliiviöljyä
1. Leikkaa tomaatilta hattu (säilytä), että pääset kovertamaan keskiosan siemenosan lusikalla ulos. Älä kaiva reunojen hedelmälihaa liikaa!
Säilytä tomaatinsisukset, voit pakastaa ne esimerkiksi tomaattikeittoa tai -kastiketta varten.
2. Ripsauta hieman suolaa ja sokeria tomaatin sisään, levitä tomaatit öljyllä voideltuun vuokaan rinnakkain.
3. Keitä riisit kypsiksi miedossa suolavedessä. Jos käytät jauhelihaa, ruskista se pieneksi hakatun purjon/sipulien kanssa.
4. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja mausta varovasti mintulla, oreganolla ja basilikalla.
5. Täytä tomaatit ja tiivistä niitä hieman lusikalla. Aseta kansi päälle ja lorauta päälle oliiviöljyä.
6. Hauduta uunissa +175 C asteessa ainakin noin tunnin verran.
Jutta Rissanen 24.04.2013
Lukijoiden kommentteja
Sinun täytyy olla rekisteröitynyt käyttäjä kommentoidaksesi, rekisteröidy tästä. Jos olet jo rekisteröitynyt kirjaudu sisään sivun oikeasta ylälaidasta. |