Reseptit » Päivällisiä » Gluteiinittomat luomu Angusnaudasta tehdyt jauhelihapihvit
Kun valitset jauhelihaa kiinnitä huomiota laatuun. Luomujauheliha on 100 % lihaa, jolloin maku on intensiivisempi. Sen kypsennyksessä tulee olla erityisen huolellinen, sitä ei pitäisi paistaa tiukaksi ja ylikypsyneeksi tiiliskiveksi. Luomujauheliha pysyy hyvin kasassa pannulla ilman sidosaineitakin, joten perinteinen lihapulla ja -pihviresepti vaatii hieman päivitystä tätä laatua käytettäessä.
Sopii keliaakikolle ja laktoosi-intolerantille. 4 hengelle
500 gr jauhelihaa 1 sipuli 1 kananmuna 1 tl valkopippuria 3 tl maustepippuria jauhettuna 3 tl hienoa merisuolaa
voita paistamiseen
1. Raasta tai pilko sipuli pieneksi.
2. Tee jauhelihamassa sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa tasaiseksi massaksi.
3. Muotoile jauhelihasta pienen lumipallon kokoisia palloja ja litistä niitä hieman paksuiksi pihveiksi.
4. Paista keskikuumalla pannulla voissa. Muista älä tee pihveistä ylikypsiä!
VINKKI! Jos haluat tehdä kastikkeen, lorauta hieman kermaa pihvien paiston jälkeen pannulle. Kiehauta ja pikku kastike on valmis!
Jutta Rissanen 09.12.2012
Lukijoiden kommentteja
Sinun täytyy olla rekisteröitynyt käyttäjä kommentoidaksesi, rekisteröidy tästä. Jos olet jo rekisteröitynyt kirjaudu sisään sivun oikeasta ylälaidasta. |