Terveyden Tukipilarit
Kirjaudu sisään
Kirjaudu
Liity kanta-asiakkaaksi | Unohditko salasanasi?

Ostoskorisi on tyhjä
Tutustu myös
Terveyden
Tukipilarit
Verkkokauppaan
  TERVEYSINFO   RADIO-OHJELMA   VERKKOKAUPPA  
Etusivu Blogi Terveyden avaimet TT-koulutus Reseptit Muiden kokemuksia Yleisöluennot
 
 
Lähetä oma reseptisi
Aamiaisreseptejä
Lounaita
Päivällisiä
Levitteitä
Leivonta
Salaatteja

Reseptit » Päivällisiä » Gluteiinittomat luomu Angusnaudasta tehdyt jauhelihapihvit

Kun valitset jauhelihaa kiinnitä huomiota laatuun. Luomujauheliha on 100 % lihaa, jolloin maku on intensiivisempi. Sen kypsennyksessä tulee olla erityisen huolellinen, sitä ei pitäisi paistaa tiukaksi ja ylikypsyneeksi tiiliskiveksi. Luomujauheliha pysyy hyvin kasassa pannulla ilman sidosaineitakin, joten perinteinen lihapulla ja -pihviresepti vaatii hieman päivitystä tätä laatua käytettäessä.

Sopii keliaakikolle ja laktoosi-intolerantille.
4 hengelle

500 gr jauhelihaa
1 sipuli
1 kananmuna
1 tl valkopippuria
3 tl maustepippuria jauhettuna
3 tl hienoa merisuolaa

voita paistamiseen

1. Raasta tai pilko sipuli pieneksi.

2. Tee jauhelihamassa sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa tasaiseksi massaksi.

3. Muotoile jauhelihasta pienen lumipallon kokoisia palloja ja litistä niitä hieman paksuiksi pihveiksi.

4. Paista keskikuumalla pannulla voissa. Muista älä tee pihveistä ylikypsiä!

VINKKI! Jos haluat tehdä kastikkeen, lorauta hieman kermaa pihvien paiston jälkeen pannulle. Kiehauta ja pikku kastike on valmis!

Jutta Rissanen

09.12.2012

Lukijoiden kommentteja
Sinun täytyy olla rekisteröitynyt käyttäjä kommentoidaksesi, rekisteröidy tästä. Jos olet jo rekisteröitynyt kirjaudu sisään sivun oikeasta ylälaidasta.

 
Design by Studio Obra, Platform by NettiSite