Reseptit » Lounaita » Rosmariinilla höystetyt uunikasvikset
Eteerisesti tuoksuva rosmariini parantaa verenkiertoa ja vahvistaa elimistöä. Se irrottaa limaa, sekä tuhoaa viruksia ja bakteereita. Näiden ominaisuuksien vuoksi sitä on käytetty myös rohdoksena.
Rosmariini tuo uunissa kypsyneisiin kasviksien makumaailmaan jämäkkyyttä ja pientä terää. Käytä kasviksina mahdollisuuksien mukaan kauden tuotteita, esimerkiksi kotimaiset nauris, lanttu ja porkkana sopivat täydellisesti uuniin. Älä unohda myöskään hiukan makeaa bataattia, se ja rosmariini ovat täydellinen yhdistelmä!
Sopii keliaakikolle, laktoosi-intolerantille ja kasvissyojälle.
4 annosta
1 pieni lanttu 4 porkkanaa ½ purjosipuli 6 pientä punajuurta 6 herkkusientä 1 terttu tomaatteja
4 oksaa tuoretta tai 2 rkl kuivattua rosmariinia 1 rkl hienoa merisuolaa iso loraus öljyä
1. Pilko kaikki kasvikset sopivan rouheiksi paloiksi uunivuokaan.
2. Hienonna rosmariinin oksat joukkoon, lisää öljy ja merisuola kasvisten päälle ja kääntele maut sekaisin käsin sekoittaen.
3. Paista uunissa pehmeiksi noin tunnin ajan +175 C°- 200 C°.
4. Tarjoile lämpimänä lisukkeena tai pääruokana
VINKKI! Kasvisten päälle voi ennen uuniin laittamista lorauttaa myös muutaman viivan hunajaa makua tuomaan. Uudenlaiseksi kastikkeeksi kasvisten päälle sopii lämmin voisula, johon on lisätty mausteeksi hieman hunajaa ja aimo loraus balsamico-viinietikkaa.
Jutta Rissanen
09.12.2012
Lukijoiden kommentteja
Sinun täytyy olla rekisteröitynyt käyttäjä kommentoidaksesi, rekisteröidy tästä. Jos olet jo rekisteröitynyt kirjaudu sisään sivun oikeasta ylälaidasta. |