Terveyden Tukipilarit
Kirjaudu sisään
Kirjaudu
Liity kanta-asiakkaaksi | Unohditko salasanasi?

Ostoskorisi on tyhjä
  TERVEYSINFO   RADIO-OHJELMA   VERKKOKAUPPA  
Etusivu Blogi Terveyden avaimet TT-koulutus Reseptit Muiden kokemuksia Yleisöluennot
 
 
Lähetä oma reseptisi
Aamiaisreseptejä
Lounaita
Päivällisiä
Levitteitä
Leivonta
Salaatteja

Reseptit » Lounaita » Rosmariinilla höystetyt uunikasvikset

Eteerisesti tuoksuva rosmariini parantaa verenkiertoa ja vahvistaa elimistöä. Se irrottaa limaa, sekä tuhoaa viruksia ja bakteereita. Näiden ominaisuuksien vuoksi sitä on käytetty myös rohdoksena.

Rosmariini tuo uunissa kypsyneisiin kasviksien makumaailmaan jämäkkyyttä ja pientä terää. Käytä kasviksina mahdollisuuksien mukaan kauden tuotteita, esimerkiksi kotimaiset nauris, lanttu ja porkkana sopivat täydellisesti uuniin. Älä unohda myöskään hiukan makeaa bataattia, se ja rosmariini ovat täydellinen yhdistelmä!

Sopii keliaakikolle, laktoosi-intolerantille ja kasvissyojälle.

4 annosta

1 pieni lanttu
4 porkkanaa
½ purjosipuli
6 pientä punajuurta
6 herkkusientä
1 terttu tomaatteja

4 oksaa tuoretta tai 2 rkl kuivattua rosmariinia
1 rkl hienoa merisuolaa
iso loraus öljyä

1. Pilko kaikki kasvikset sopivan rouheiksi paloiksi uunivuokaan.

2. Hienonna rosmariinin oksat joukkoon, lisää öljy ja merisuola kasvisten päälle ja kääntele maut sekaisin käsin sekoittaen.

3. Paista uunissa pehmeiksi noin tunnin ajan +175 C°- 200 C°.

4. Tarjoile lämpimänä lisukkeena tai pääruokana

VINKKI! Kasvisten päälle voi ennen uuniin laittamista lorauttaa myös muutaman viivan hunajaa makua tuomaan.
Uudenlaiseksi kastikkeeksi kasvisten päälle sopii lämmin voisula, johon on lisätty mausteeksi hieman hunajaa ja aimo loraus balsamico-viinietikkaa.

Jutta Rissanen

 

09.12.2012

Lukijoiden kommentteja
Sinun täytyy olla rekisteröitynyt käyttäjä kommentoidaksesi, rekisteröidy tästä. Jos olet jo rekisteröitynyt kirjaudu sisään sivun oikeasta ylälaidasta.

 
Design by Studio Obra, Platform by NettiSite