Kun olet lukenut tämän ruokaohjeen, et voi väittää, että terveellisen ruoan valmistaminen olisi liian monimutkaista tai veisi liikaa aikaa!
Nopea uunikala yhdelle tai kahdelle
Keittämisen perussääntöihin kuuluu, että yksinkertainen on parempi - äläkä ajattele liian monimutkaisesti!
Kala paistuu nopeasti uunissa valmiina fileenä.
Voit sen syödä "dieetti"-versiona ilman paistorasvaa, mutta pieni voisula valmiin kalan päällä tekee aina terää!
Käytä kalana valmista ohutta kalafilettä, jotka ovat nopeita valmistaa.
Tähän käy hyvin silakka, ahvenet, kuhat, siika, lohifileesiivut - oma maku ratkaisee!
Varaa 1-2 filettä per ruokailija, riippuen kalan koosta ja syöjän nälästä.
1.Esilämmitä uuni + 200 C.
2.Lado file/fileet vadille tai uuninkestävälle lautaselle rinnakkain litteäksi matoksi.
3. Päälle ripsaus suolaa ja mustapippuria.
4. Laita uuniin ja paista 5- 10 minuuttia. Ohut kala paistuu nopeasti ja kiertoilma tehostaa vaikutusta. Kala on kypsä kun se katkeaa haarukalla.
Älä käytä mikroa, sillä se vetää kalasta viimeisetkin mehut pois.
5. Nosta lautanen pöydälle ja kaada päälle teelusikallinen voisulaa. Purista vielä päälle tilkka sitruunaa ja hieman hakattua tilliä.
Jutta Rissanen 24.04.2013
Lukijoiden kommentteja
Sinun täytyy olla rekisteröitynyt käyttäjä kommentoidaksesi, rekisteröidy tästä. Jos olet jo rekisteröitynyt kirjaudu sisään sivun oikeasta ylälaidasta. |