Reseptit » Leivonta » Terveellinen puolukkapiirakka
Puolukka ja ruis sopivat loistavasti yhteen, täyteläistä makuyhdistelmää kevennetään hieman vehnäjauholla tai speltillä.
Rukiinen puolukkapiirakka
Ohjeesta valmistuu yksi piirakkavuoallinen tai puoli uunipeltiä piirakkaa.
2 dl sokeria 3 dl täysjyvävehnäjauhoja tai spelttijauhoja 1,5 dl karkeita täysjyväruisjauhoja 1 tl ruokasoodaa 1 rkl suolaa 175 g voita 1/2 purkkia kermaviiliä 1 muna 3-5dl puolukoita maun mukaan 2 dl fariinisokeria
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
3. Sekoita voisula, kermaviili ja muna jauhoseokseen tasaiseksi taikinaksi esimerkiksi puuhaarukalla. Jos taikina näyttää liian löysältä lisää siihen hieman jauhoja, koostumus riippuu käytetyistä jauhoista.
4. Kaada voideltuun vuokaan ja levitä taikinaa kunnolla myös reunoille. Voit ripotella kaurahiutaleita piirakan kaunistukseksi ennen puolukoita.
5. Peitä taikina paksulla kerroksella puolukoita ja ripottele reilusti fariinisokeria. Paista 200 C asteessa noin 25 min. tai kunnes se on kypsä.
24.04.2013
Lukijoiden kommentteja
Sinun täytyy olla rekisteröitynyt käyttäjä kommentoidaksesi, rekisteröidy tästä. Jos olet jo rekisteröitynyt kirjaudu sisään sivun oikeasta ylälaidasta. |