Terveyden Tukipilarit
Kirjaudu sisään
Kirjaudu
Liity kanta-asiakkaaksi | Unohditko salasanasi?

Ostoskorisi on tyhjä
Tutustu myös
Terveyden
Tukipilarit
Verkkokauppaan
  TERVEYSINFO   RADIO-OHJELMA   VERKKOKAUPPA  
Etusivu Blogi Terveyden avaimet TT-koulutus Reseptit Muiden kokemuksia Yleisöluennot
 
 
Lähetä oma reseptisi
Aamiaisreseptejä
Lounaita
Päivällisiä
Levitteitä
Leivonta
Salaatteja

Reseptit » Leivonta » Terveellinen puolukkapiirakka

Puolukka ja ruis sopivat loistavasti yhteen, täyteläistä makuyhdistelmää kevennetään hieman vehnäjauholla tai speltillä.

Rukiinen puolukkapiirakka

Ohjeesta valmistuu yksi piirakkavuoallinen tai puoli uunipeltiä piirakkaa.

2 dl sokeria
3 dl täysjyvävehnäjauhoja tai spelttijauhoja
1,5 dl karkeita täysjyväruisjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 rkl suolaa
175 g voita
1/2 purkkia kermaviiliä
1 muna
3-5dl puolukoita maun mukaan
2 dl fariinisokeria

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.

3. Sekoita voisula, kermaviili ja muna jauhoseokseen tasaiseksi taikinaksi esimerkiksi puuhaarukalla. Jos taikina näyttää liian löysältä lisää siihen hieman jauhoja, koostumus riippuu käytetyistä jauhoista.

4. Kaada voideltuun vuokaan ja levitä taikinaa kunnolla myös reunoille. Voit ripotella kaurahiutaleita piirakan kaunistukseksi ennen puolukoita.

5. Peitä taikina paksulla kerroksella puolukoita ja ripottele reilusti fariinisokeria. Paista 200 C asteessa noin 25 min. tai kunnes se on kypsä.

 

24.04.2013

Lukijoiden kommentteja
Sinun täytyy olla rekisteröitynyt käyttäjä kommentoidaksesi, rekisteröidy tästä. Jos olet jo rekisteröitynyt kirjaudu sisään sivun oikeasta ylälaidasta.

 
Design by Studio Obra, Platform by NettiSite