Terveyden Tukipilarit kiittää nimimerkkiä Nattirlit reseptin lähettämisestä!
Taikinasta tulee n. 6 sämpylää
n. 2 dl vettä n. 1 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper Grov Mix) n. 1,5 dl kaurajauhoa n. 1 dl quinoa- tai riisijauhoa n. 0,5 dl kauralesettä n. 1,5 rkl psylliumkuitua n. 1 tl kuivahiivaa 1 rkl seesaminsiemeniä 1 rkl auringonkukansiemeniä tai hasselpähkinärouhetta 1 rkl pellavansiemenrouhetta n. 25 g sulatettua voita tai öljyä reilu tl himalajansuolaa 1 rkl hunajaa
Kuumenna vesi n. 40 asteiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää veteen suola ja hunaja. Kaada jauhoseos nesteeseen ja sekoita. Kaada sulatettu voi tai öljy sekaan. Sekoita. Taikina saa jäädä aika löysäksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota n. 45 min. Leivo sämpylöiksi (lisää tässä vaiheessa kaurajauhoa leipomista helpottamaan, jos on tarvis). Paista sämpylöitä n. 15 min 225 asteisessa uunissa.
19.09.2012
Lukijoiden kommentteja
Tähän ohjeeseen on lipsahtanut pieni virhe. Kauralesettä ei kannata ihan noin paljon laittaa vaan 0,5 dl. Tuolla nestemäärällä taikinasta voisi tulla aika tiukkaa tavaraa, jos leseitä laittaisi noin paljon. Pahoittelen virhettä.
"Virhe korjattu, kiitos viestistä"
Ystävällisesti,
Ylläpito Ylläpidon muokkaama viesti Nattirlit 04.10.2012 17:55
| Sinun täytyy olla rekisteröitynyt käyttäjä kommentoidaksesi, rekisteröidy tästä. Jos olet jo rekisteröitynyt kirjaudu sisään sivun oikeasta ylälaidasta. |