Terveyden Tukipilarit
Kirjaudu sisään
Kirjaudu
Liity kanta-asiakkaaksi | Unohditko salasanasi?

Ostoskorisi on tyhjä
Tutustu myös
Terveyden
Tukipilarit
Verkkokauppaan
  TERVEYSINFO   RADIO-OHJELMA   VERKKOKAUPPA  
Etusivu Blogi Terveyden avaimet TT-koulutus Reseptit Muiden kokemuksia Yleisöluennot
 
 
Lähetä oma reseptisi
Aamiaisreseptejä
Lounaita
Päivällisiä
Levitteitä
Leivonta
Salaatteja

Reseptit » Leivonta » Gluteenittomat sämpylät

Terveyden Tukipilarit kiittää nimimerkkiä Nattirlit reseptin lähettämisestä!

Taikinasta tulee n. 6 sämpylää

n. 2 dl vettä
n. 1 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper Grov Mix)
n. 1,5 dl kaurajauhoa
n. 1 dl quinoa- tai riisijauhoa
n. 0,5 dl kauralesettä
n. 1,5 rkl psylliumkuitua
n. 1 tl kuivahiivaa
1 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl auringonkukansiemeniä tai hasselpähkinärouhetta
1 rkl pellavansiemenrouhetta
n. 25 g sulatettua voita tai öljyä
reilu tl himalajansuolaa
1 rkl hunajaa

Kuumenna vesi n. 40 asteiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää veteen suola ja hunaja. Kaada jauhoseos nesteeseen ja sekoita. Kaada sulatettu voi tai öljy sekaan. Sekoita. Taikina saa jäädä aika löysäksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota n. 45 min. Leivo sämpylöiksi (lisää tässä vaiheessa kaurajauhoa leipomista helpottamaan, jos on tarvis). Paista sämpylöitä n. 15 min 225 asteisessa uunissa.

 

19.09.2012

Lukijoiden kommentteja

Tähän ohjeeseen on lipsahtanut pieni virhe. Kauralesettä ei kannata ihan noin paljon laittaa vaan 0,5 dl. Tuolla nestemäärällä taikinasta voisi tulla aika tiukkaa tavaraa, jos leseitä laittaisi noin paljon. Pahoittelen virhettä.

"Virhe korjattu, kiitos viestistä"
Ystävällisesti,
Ylläpito

Ylläpidon muokkaama viesti

Nattirlit 04.10.2012 17:55

    - Ilmoita tämä viesti asiattomaksi

Sinun täytyy olla rekisteröitynyt käyttäjä kommentoidaksesi, rekisteröidy tästä. Jos olet jo rekisteröitynyt kirjaudu sisään sivun oikeasta ylälaidasta.

 
Design by Studio Obra, Platform by NettiSite