1 dl kokonaisia kuorimattomia seesaminsiemeniä (luomu) tai tahinia (seesaminsiementahnaa) 5 dl vettä liotettuja taateleita (tai viikunoita) makeutukseen
- Liota huuhdellut seesaminsiemenet vedessä (muutama tunti riittää, 3-10 h).
- Heitä liotusvesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä.
- Laita liotetut siemenet (tai tahini) tehosekoittimeen ja kaada
päälle raikasta vettä juuri ja juuri niin paljon, että siemenet
peittyvät.
- Sekoita hyvin hienoksi.
- Lisää pilkotut taatelit ja tehosekoita.
- Lisää loput vedestä vähitellen.
- Voit käyttää myös taatelien liotusvettä makeuttamiseen.
- Siivilöi tarvittaessa.
Seesaminsiemenissä on paljon kivennäisaineita muun muassa hyvin runsaasti kalsiumia. Seesaminsiemenissä on myös paljon lignaania. 13.07.2012
Lukijoiden kommentteja
Sinun täytyy olla rekisteröitynyt käyttäjä kommentoidaksesi, rekisteröidy tästä. Jos olet jo rekisteröitynyt kirjaudu sisään sivun oikeasta ylälaidasta. |